header

Home

Remedial teaching

Cito-training

Bijles

Huiswerkbegeleiding

Wie is de Vos?

Tijden en tarieven

Handige Links

Contact

Huiswerkbegeleiding

Vaak beginnen kinderen vol enthousiasme aan het Voortgezet Onderwijs. Als dan het bijhouden van je agenda, het plannen van je huiswerk en het leren zelf veel tijd en energie blijken te kosten en je cijfers tegenvallen, zakt na een tijdje de motivatie en groeit de frustratie. Vaak is hierbij niet de leerstof het probleem maar het leren zelf!

Tijdens de huiswerkbegeleiding werk je onder persoonlijke begeleiding aan het huiswerk. Er wordt aandacht besteed aan de planning en het overhoren/controleren van het huiswerk voor de komende dagen.
Het blijkt dat huiswerkbegeleiding je binnen korte tijd weer op het juiste spoor kan zetten, zodat je cijfers omhoog gaan en je weer plezier krijgt in je opleiding. Hopelijk kun je na een bepaalde periode zelfstandig verder.
Aan het begin van de huiswerkbegeleiding wordt samen met de begeleider bepaald welk huiswerk gemaakt en geleerd wordt. Tevens wordt gekeken naar wat vooruit gedaan kan worden en wat herhaald kan worden.
Plannen van het huiswerk en het leren structureren van het werk zijn belangrijke doelstellingen bij de begeleiding. De begeleider staat natuurlijk klaar om moeilijke opdrachten te verduidelijken en vragen te beantwoorden.

Wat kan je verwachten:

  1. Planning : bij aankomst drinken we thee en wordt besproken wat er gedaan moet worden en hoe je dat aan gaat pakken. Aan het eind wordt dat geëvalueerd en genoteerd;
  2. Huiswerk : dan is het tijd om zelf met het huiswerk aan de slag te gaan, voor vragen staat de begeleider klaar;
  3. Overhoren/controleren : als het huiswerk af is, lopen leerling en begeleider het samen door en kijken of alles klopt;
  4. Extra oefening/lezen : als al het huiswerk snel klaar is (of als er geen huiswerk is), is er tijd en ruimte voor extra oefeningen voor een vak dat moeilijk gaat. Soms werk je in de overige tijd aan een project of verslag of lees je een boek voor je lijst. 

Huiswerkbegeleiding vindt minimaal 2 x 2 uur per week plaats op vaste tijden in een groepje van maximaal 4 personen.

Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen ook meedoen met huiswerkbegeleiding, zodat leerachterstanden tijdig voorkomen kunnen worden. Bovendien kan je in de brugklas direct effectief aan de slag, omdat je al geleerd hebt hoe je op een efficiënte manier je huiswerk plant en maakt.

 

logo
© 2008 - 2009 Makusu